Elever og lærlinger møtes i praksis

Tidligere og nåværende elever: Kongsberg IT tar inn lærlinger fra VG2 informasjonsteknologi hvert år. Her ser vi fjorårets elever, som nå er lærlinger, sammen med årets elever.

Elevene på VG2 informasjonsteknologi hadde to utplasseringsuker i november, og har nå nylig hatt to uker i januar. Å være utplassert er særlig viktig for de elevene som skal søke læreplass. Både elev og bedrift får en mulighet til å bli kjent med hverandre. Når elevene er utplassert, møter de ofte tidligere elever fra ITMK som er godt i gang med egen læretid. De kjenner ofte til hverandre fra før, så det blir en hyggelig og positiv opplevelse for elevene.

God steming: Marius(t.h.) er utplassert i en bedrift som jobber med film og grafisk design. Der møter han tidligere elev, William.

ITMK har samarbeid med flere bedrifter, men elevene kan også finne egne utplasseringer. Kravet er at utplasseringen skal være faglig relevant, og det er en stor fordel om bedriften tilbyr læreplass. Noen elever ønsker også å være på skolen for å jobbe med egen fordypning. Det kan være fordypning i IT-utvikling eller IT-drift.

PC-bygger: Emilia poserer med emballasjen til hoved- og skjermkort. Til høyre kan du se det ferdige resultatet.

Emilia og Alan har valgt å fordype seg i egne prosjekt på skolen. Emilia ville lære seg mer om datamaskinens oppbygging ved å sette sammen, og gjøre klar en stasjonær PC for lærerne, Henning og Tony. Med lys og full pakke. Alan jobber med å lære seg C++ og python. Han følger nettbaserte kurs og jobber selvstendig.

Kodeknekker: Alan koser seg med koding i C++ og python.

En annen god samarbeidsbedrift er K-IKT, som er IKT støtten til kommunene. De er mye på farten i Kongsbergregionen og Øvre Telemark. Elevene som er utplassert her får aktive hverdager med stor variasjon. De følger en tidligere elev fra ITMK som nå er andreårslærling.

God stemning: Tidligere ITMK elev, Alan (bakerst) følger med på at Christoffer (t.v.) og Vetle gjør det de skal på K-IKT.

Nicolai er utplassert i Kongsberg Target Systems. De utvikler system for elektroniske skyteskiver. Her sitter Nicolai og studerer kode.

Target man: Nicolai sitter og knoter med kode hos Kongsberg Target Systems.

Øvre Eiker har vært godt representert ved ITMK. Her står vår elev, Ole André, flankert av Mathias (t.v) og Marius som begge er lærlinger ved Eiker videregående skole. Veldig fint å få tre kull med ITMK-elever i samme bilde.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *