Øver på TV-produksjon

Studioproduksjon: Her sitter noen av elevene og øver på sendingen.

TV-produksjon er et ganske smalt felt, med få arbeidsplasser. Likevel er det et felt som kan være ganske komplekst, og som tross alt gir folk mye glede. Alle benytter seg av tv-underholdning. På ITMK har vi et produksjonssystem fra Newtek som gjør det mulig å kjøre en profesjonell flerkameraproduksjon. Dette er kostbart utstyr, og det byr på mange muligheter.

Mye greier: Det er mange knapper, og mye å følge med på. Det er viktig med god struktur på sendingen.

Det er veldig lærerikt å samarbeide om å lage en tv-sending. Elevene lærer mye om prosjektstyring, samarbeid, bevissthet rundt innhold som produseres, språkbruk for å lage manus og planlegging. Mye av tiden går med til planlegging, øving og annet forarbeid. Forbarbeid kan blant annet være å lage innslag, grafikk, sketsjer, intervju og lignende. I tillegg til manus, kjøreplan og øving. Dette er et type prosjekt hvor elevene får vist mye av kompetansen de har lært gjennom skoleåret.

Virtuelt studio: Newteks system tilbyr virtuelle studio, som innebærer at vi kan plassere en person inn i et fiktivt studio og dermed få et profesjonelt uttrykk.

Selv om vi har mye flott utstyr, så må vi også ha innhold. I denne øvingen har elevene brukt klipp fra intervju de gjorde med forskjellige personer i Kongsberg, tidligere i skoleåret. Deretter skriver de manus og kjøreplan for å knytte innslagene sammen. Etter samme modell som nyhetssendinger på NRK eller TV2. Det er mye jobb, men det er gøy å få til noe sammen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *