Skoleåret er godt i gang!

19. august markerte starten på et nytt skoleår på Kongsberg vgs. På IT og medieproduksjon har vi nå fulle klasser på både VG1 og VG2.

Vi synes et er fint, og viktig å samle klassene en gang i blant. For det første, så har de klasserom ved siden av hverandre, så de ser hverandre daglig. En annen grunn er at mange kommer til å møtes på arbeidsplassene som lærlinger i fremtiden. Da er det kjekt å kjenne et og annet fjes fra før.

Idyll: Mathias i VG2 tok dette flotte bildet av Tangentjern.

Årets første samling for klassene gikk til Tangentjern. Dette er en tradisjonstur for oss på ITM. Alle elevene er utstyrt med fotokamera underveis for å bli kjent med kameraets manuelle funksjoner. Underveis på turen småprates det og vi har også noen enkle felles aktiviteter.

Lav dybdeskarphet: Markus i VG1 demonstrerer hvordan man fotograferer med lav dybdeskarphet. Der kun et bestemt område er i fokus.

Å lære seg samspillet mellom bruk av blenderen, lukkeren og ISO-verdien er det vi fokuserer på. I tillegg jobber vi med komposisjon, perspektiv og fotografiske virkemidler. Det er vanskelig å mestre alt dette med en gang, men øvelse gjør mester. Fotokunnskapene brukes også innen video, og er like nyttige med et vanlig mobilkamera også.

Rask lukkertid: Herman i VG1 har fotografert med rask lukkertid. ISO-verdien er stilt veldig høyt, så da blir det veldig kornete. Det er en del av læringen.

Samling: Vel fremme ved dammen i Tangentjern tar vi en pause og sjekker innstillingene på kameraene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *